Зроби сам у будинку
Зроби сам у будинку Що можна і що не можна робити з губкою для посуду . Наскільки добре ви знаєте факти про бактеріях ? Звичайно коли то вам напевно доводилося чути , що кухонні губка – найбрудніше предмет у вашому домі . Але ви в це повірили ?
Що ж , незалежно від того , були ви віруючим чи ні , це правда , згідно Філіпу Тьєрно , мікробіологові і патологу з Медичної школи Нью – Йоркського університету .
І це має сенс . Ваша губка не тільки волога , що полегшує зростання хвороботворних бактерій , але і покрита частинками їжі .
По суті , ви даєте бактеріям все необхідне для розвитку . Це недобре , тому що ви , звичайно , не хочете викликати у гостей судоми і холодний піт або відправляти сім’ю в туалет після їжі .Зроби сам у будинку
Ну так що ж робити ? Ознайомтеся з наступними рекомендаціями , які можна і не можна робити з чистим посудом , щоб знизити ймовірність поширення хвороботворних мікроорганізмів харчового походження серед друзів і сім’ї .
Використовуйте губку з мікрофібри .  Зроби сам у будинку
Коли ви наступного разу будете шукати нову чисту губку для посуду , щоб замінити зношену , подумайте про мікрофібрі .
Хоча більшість виробників губок заявляють про те , що мікрофібра зменшує кількість бактерій , склад матеріалу швидко висихає . Це означає , що губка з мікрофібри не може залишатися вологою після використання , як целюлозна губка .
В результаті час , протягом якого повинні розвиватися бактерії , може бути скорочено .
Порада від професіонала : губки з мікрофібри легко знайти в Інтернеті або в місцевому господарському магазині або супермаркеті . До того ж вони не такі вже й дорогі .
Щодня очищайте губки .
Чистий губка для посуду знижує ймовірність поширення бактерій по кухні . прогрів в мікрохвильовій печі – один з найефективніших методів очищення губок .
Просто помістіть повністю вологу губку в мікрохвильову піч на одну – дві хвилини , стежачи за нею , поки вона включена . Дайте час охолонути , перш ніж витягнути .
Ви також можете мити губку в посудомийній машині разом з посудом , якщо ви використовуєте режим сушіння з підігрівом .
Перед зберіганням промийте і висушіть .уборка - в доме
Ви вже дізналися факти про губчастих бактеріях про те , як шматочки їжі і вологість сприяють росту хвороботворних мікроорганізмів .
Прийміть заходи , щоб перешкодити їх прогресу , ретельно промийте губку після очищення .
Як тільки ви це зробите , вам потрібно буде вичавити з губки як можна більше води . Потім зберігайте губку в місці , де вона може повністю висохнути ,
наприклад , в невеликій решітці для губок , а не на дні раковини .
Не використовуйте губки для м’ясних блоків .
Оскільки м’ясні блоки і обробні дошки використовуються для оброблення сирого м’яса , вони більш схильні до накопичення бактерій .
Не використовуйте для миття посуду губку для миття посуду .
Замість цього використовуйте паперовий рушник з дезинфікуючим засобом , рекомендованим виробником , або серветкою з відбілювачем .
Якщо ви витираєте м’ясний сік губкою , то , ймовірно , відразу ж викинете її .
Краще перестрахуватися, ніж шкодувати, правда ?
Не зберігайте губки занадто довго .
Ви коли-небудь тримали губку так довго , що вона починає погано пахнути ? Це запах щасливою колонії бактерій , що ростуть на самому предметі , яким ви миєте стільницю і посуд .
Якщо ви чистите целюлозні губки щодня , ви зможете використовувати їх близько двох тижнів . Регулярно очищаються губки з мікрофібри можуть прослужити до місяця , перш ніж буде потрібно їх заміна .
Не використовуйте ганчірку замість чистої губки .
Деякі люди можуть віддати перевагу ганчірки для посуду губкам . З цим є пара проблем . По-перше , ганчірки для посуду сохнуть не так швидко , як губки , тому на них з більшою ймовірністю можуть розмножуватися бактерії .Прибирання в будинку - нюанси
Крім того , багато людей миють посуд не так часто , як слід було б . Якщо ви використовуєте кухонну ганчірку замість чистої губки , вам необхідно мити або замінювати ганчірку щодня .
Наступного разу , коли ви візьмете кухонну губку , запитайте себе , скільки часу пройшло з тих пір , як ви її чистили або міняли .
Тепер , коли ви озброєні цими рекомендаціями і заборонами , а також деякими фактами про губчастих бактеріях , ви можете підтримувати чистоту і здоров’я на своїй кухні .

Зроби сам у будинку

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

X